HemBoendeinformationMäklarinformationKontaktuppgifterÅrsredovisningarStadgarNy medlemLogga inSök
El
Elstigare byttes ut 2007 och samtliga lägenheter har 3-fas anslutning. Föreningen köper elen kollektivt men med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen månadsvis tillsammans med avgiften. Genom den kollektiva anslutningen är den totala elkostnaden för Humleboet 17:s medlemmar lägre än för "vanliga" lägenheter. Detta då medlemmarna slipper individuella abonnemangskostnader för elförbrukning och elnät, samt att föreningen med sin storlek kan förhandla sig till ett lägre elpris.

El-kostnad vid överlåtelser:
Elen debiteras på månadsavin med automatik månadsvis i efterskott. Det är viktigt att mäklaren informerar både säljare och köpare om att man behöver komma överens om hur detta ska hanteras eftersom köparen efter tillträdet kommer att få en del av säljarens elförbrukning debiterad på sin månadsavi. Föreningen går inte in i dessa uppgörelser.
Byter en bostad ägare mitt i en månad så går det inte att få ett exakt pris på hur mycket el som förbrukats under perioden före och efter tillträdet då elen avläses månadsvis. Ett tips är då att dela förra månadens debitering i 30. Då får man ut ungefär hur mycket elen kostat per dag. Multiplicera summan med antal dagar som den tidigare ägaren bott i lägenheten och ni får ett ungefärligt elpris för tiden fram till tillträdet.
Uppdaterat av Bo-Erik Gyberg, 2022-10-01
Boendeinformation
Gemensamma utrymmen
Parkering
El
Provided by Webforum